По 5 евро дневна такса ще плащат туристите във Венеция. Всички

...
По 5 евро дневна такса ще плащат туристите във Венеция. Всички
Коментари Харесай

Венеция официално въведе такса за посещение на града, за кого точно важи тя?

По 5 евро дневна такса ще заплащат туристите във Венеция. Всички гости на Венеция ще би трябвало да записват наличието си в града в избраните дни, като попълнят онлайн формуляр. Той ще помогне на чиновниците да преценяват какъв брой гости да чакат и да изготвят тактика за справяне с тях.

В най-натоварените си дни Венеция е цялостна с туристи,  задръстващи тесните улички на града. Затова локалните управляващи се борят против това.

" Не става въпрос за печелене на пари - разноските за активността са по-високи от това, което ще спечелим ", съобщи кметът Луиджи Бругнаро пред кореспонденти.

Целта е да се попречва всеобщият туризъм, който основава, компликации за живота в този град, сподели Микеле Зуин, чиновник на общината, отговарящ за бюджета и стопанската система.

Посетителите, които остават да пренощуват във Венеция, няма да би трябвало да заплащат. Както и тези, които пътуват до там, с цел да работят, да посетят родственици или да учат. Всички родени в града също са освободени, както и лицата под 14 години. Г-н Бругнаро съобщи, че няма да има ограничаване на броя на посетителите.

Издигащ се по необикновен метод от водите на венецианската лагуна, градът е толкоз внимателен, колкото и хубав. През последните десетилетия се бори да резервира своята уникалност,  застрашена от изменението на климата и покачването на морската вода, както и от всеобщия туризъм.

За да противодейства на тази ерозия, градът е конфигурирал великански врати на четирите устия на лагуната, с цел да не влиза морска вода и да не се изсушават тротоарите. Забранено е на круизните кораби да влизат във вътрешните канали. Тези старания помогнаха Венеция да не бъде в листата на ЮНЕСКО за " международното завещание в заплаха ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР